Highland Park 1995 JW 54,2° Steamship Line.

00416
€232,00
Uitverkocht
1
Productgegevens

Highland Park 1995 Jack Wiebers 19 jaar oude stoomschiplijn / eerste editie van de verzamelaar

Deze werd gebotteld door Lars-Goran Wiebers, ook bekend als ‘Jack’. Hij is de eigenaar van de gerenommeerde Jack Wiebers Whisky World-retailer in Duitsland, opgericht in 1996. Sindsdien heeft hij een aantal gerespecteerde onafhankelijke bottelingen uitgebracht onder labels als Old Train Line, Gentle Noses, The Cross Hill en Auld Distillers Alliance.

Een Highland Park, deze werd in 1995 gedistilleerd en gebotteld als onderdeel van de eerste editie van de Scottish Malt’s Steamship Line-serie in 2014. Een kleine batch van elke release werd in de was gedoopt en gepresenteerd als een Collector’s Edition.

Highland Park werd in 1798 gebouwd door David Robertson. Dankzij de relatie van de distilleerderij met blenders, Robertson & Baxter, werd de distilleerderij in 1937 overgenomen door Highland Distillers, die vervolgens in 1999 werden gekocht door Edrington, die de distilleerderij vandaag de dag beheert. Het moderne Highland Park single malt-merk werd voor het eerst officieel gebotteld in de jaren zeventig, met de publicatie van een leeftijdsverklaring van 8 jaar, maar de bottelingen van de distilleerderij verschenen voor het eerst rond de jaren vijftig. Het uiterlijk van het merk is in de loop der jaren vele malen veranderd, maar de cultstatus en populariteit zijn nooit afgenomen. Het blijft tot op de dag van vandaag een van de meest herkenbare single malts ter wereld.

Deze fles wordt verkocht uit de privécollectie van Pat’s Whisk(e)y, die met meer dan 9.000 flessen en meer dan 2.000 miniaturen de grootste verzameling whisky is die ooit op een veiling is gebracht. Pat’s Whisk(e)y is het resultaat van meer dan vijftien jaar passie en toewijding aan het doel om een van de meest complete whiskybibliotheken en whisky te creëren die ooit door een individuele verzamelaar zijn verzameld. Het bevat flessen van meer dan 150 verschillende Schotse distilleerderijen, evenals bourbon, zeldzame Schotse releases van gewilde onafhankelijke bottelaars in Europa, en whisky van andere distilleerderijen over de hele wereld. 156 flessen wereldwijd!

Bewaar dit product voor later